Beursstands: met de isy® DESIGN SELECTOR selecteer je snel de beste stands voor jouw beurs.

De isy® DESIGN SELECTOR: de kortste weg naar een perfecte beursstand voor jouw beurs. Snel, gemakkelijk en zeer efficiënt. Filter uit 478 designs de beste designs voor jouw beursdeelname.

Vind je niet wat je zoekt? Laat het ons weten, we maken dan graag een voorstel op maat voor je!

pagina wordt geladen...

beursstands beschikbaar in

Er zijn helaas geen designs beschikbaar binnen jouw selectie criteria. Pas eventueel je filterinstellingen aan.

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Neem contact met ons op en we maken gratis een 3D beursstand design op maat voor je.

Neem contact met ons op

Beursstands

Als je deelneemt aan beurzen kun je niet zonder een goede beursstand. Een stand waarmee je de aandacht van bezoekers trekt en waarmee je jouw verhaal verteld.

Beurzen zijn onverminderd populair. Heel veel bedrijven, vooral in de B2B, maar ook in de B2C kunnen niet zonder (vak)beurzen als het gaat om het in contact komen met nieuwe, potentiële klanten en afnemers. Op het eerste gezicht best vreemd. Online is immers “alles” te vinden?

Het geheim van deelnemen aan beurzen is het persoonlijk contact. Face-to-face. Elkaar ontmoeten, spreken en leren kennen. Zaken die je niet bereikt in de virtuele, online wereld. En dat is dan ook dé succesfactor van exposeren.

Toch blijkt succesvol exposeren nog niet zo heel gemakkelijk. Want wat voor beursstand heb je nou precies nodig om je doelstellingen te bereiken? De keuze is enorm. Kies je voor een modulaire beursstand, een stand die je zelf kan opbouwen (bijvoorbeeld een pop-up stand) of voor een volledig op maat gemaakte full service beursstand?

De keuze van de voor jou beste beursstand hangt af van verschillende factoren:

De antwoorden op deze vragen zijn niet zo gemakkelijk. Vele hangt af van:

 • De grootte van je stand
 • Of je jouw beursstand wilt huren
 • Of toch de voorkeur geeft aan een beursstand kopen
 • Het aantal beurzen waaraan je per jaar deelneemt
 • Het budget dat je beschikbaar hebt voor jouw stand of beurs.

Om de juiste keuze te maken bespreek jouw wensen en situatie het beste met een ervaren standbouwer of beursstand leverancier. Hij of zij weet in welke situaties welke stands en stand typen het meest geschikt zijn. Een modulaire stand, houtbouw stand of misschien toch een lichtgewicht pop-up beursstand die je zelf makkelijk meeneemt en opbouwt?

De elementen van een goede stand op een beurs – welke zijn dat?

Deelnemen aan een vakbeurs met het doel hiermee commerciële doelen te behalen vereist een gedegen voorbereiding en aanpak. En natuurlijk een topkwaliteit beursstand. Maar wat is dan een goede beursstand? Welke elementen bepalen of deze je wel of niet in contact brengt met bezoekers die in de toekomst misschien wel tot je grootste klanten gaan behoren?

1. Een heldere, duidelijke boodschap en communicatie

Deze factor kun je gerust zien als de allerbelangrijkste. Bezoekers moeten snappen wie je bent en wat je doet. En waarom je interessant bent voor hem of haar. En dat in hooguit een paar seconden tijd. Maar let er maar eens op hoeveel beursstands je ziet waarbij je als bezoeker niet snapt wat de standhouder nou precies doet. Een gemiste kans.

2. Merkbeleving

De stijl en de uitstraling van de stand moet passen bij wie jij als bedrijf of merk bent. Zo versterkt jouw beursstand jouw merk en draagt deze bij aan herkenning, imago en het juiste gevoel dat bezoekers hebben.

3. De praktische functie van een beursstand

 • Behalve de “zachte” factoren zoals communicatie en merkbeleving, heeft je stand ook belangrijke praktische functies. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
 • Hospitality – catering, drankjes en snacks om jouw bezoekers zich goed te laten voelen en ze langer op je stand te houden
 • Productdemonstratie – gebruik je beursstand om producten te tonen, demonstreren, uit te leggen en te verkopen
 • Verkoop – sommige beurzen lenen zich voor directe verkoop. Je beursstand als tijdelijke pop-up store!
 • Lezing – gebruik je stand om kennis te delen en lezingen te geven. Hierdoor bouw je autoriteit en vertrouwen op.

Samengevat is een beursstand is een middel om in contact te komen met bezoekers en (potentiële) klanten. De stand legt daarmee de basis voor contacten en kennismakingen. Jouw beursstand is dan ook vooral een verkooptool. Een tool waarmee je jouw marktaandeel verstevigd, nieuwe klanten en omzet binnenhaalt en nieuwe markten aanboort. En daarnaast ontmoet en spreek je op jouw stand ook eindelijk weer eens je bestaande klanten.

Een goede voorbereiding is het halve werk én zorgt voor de beste beursstand

Een cliché, maar wel waar. Begin op tijd in je zoektocht naar de beste beursstand en het meest passende stand design. Last-minute nog snel je standje regelen levert niet alleen stress op, maar vergroot ook de kans dat je stand nét niet helemaal voldoet. Waardoor je minder resultaten behaalt.

Marketing rondom je beursdeelname

Een succesvolle beursdeelname gaat echter verder dan alleen een goede beursstand. Alhoewel het hier te ver voert om alle beursmarketing activiteiten te benoemen, hierbij wel alvast een paar belangrijke:

 • Zet al vóor de beurs jouw social media kanalen in om je beursdeelname kenbaar te maken
 • Nodig klanten en prospects uit voor een bezoek op jouw stand
 • Bedenk een beursactie om zo bezoekers nog meer te triggeren langs te komen op jouw beursstand
 • Bedank na de beurs alle bezoekers per mail of whatsapp voor hun komst naar jouw stand
 • Zorg voor een goede follow up van je beurscontacten.

Advies of ideeën nodig over jouw beursstand en beursdeelname?

Het team van ISYFAIR staat voor je klaar om samen met je te werken aan een geslaagde stand en beursdeelname. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.