Een beursstand huren of kopen: wat zijn de voordelen en nadelen?

Met ons ISYFAIR concept bieden we je de beste standdesigns, kwaliteit-standbouw en een hele goede service. En dat voor concurrerende prijzen.

In onze online isy® DESIGN SELECTOR vergelijk je eenvoudig designs, en filter je de beste designs voor jouw merk of bedrijf. Snel en efficiënt.

Deze beursstands kun je bij ons zowel huren of kopen. Maar wat zijn nou de verschillen en wanneer is huren nu de beste optie? En wanneer kun je een beursstand beter kopen?

Als je een stand koopt, word je natuurlijk eigenaar van de stand. Maar dat is niet het enige verschil met een beursstand huren.

Een beursstand huren

Als je ervoor kiest bij ons een stand te huren (dus eenmalige standbouw) dan huur je deze altijd inclusief het ISYFAIR full-service huurpakket. Dit huurpakket omvat de volgende elementen:

1. De complete standbouw en stand constructie

2. Alle benodigde graphics en prints. Deze vormen de basis voor een effectieve beursstand communicatie. We produceren deze in hoge resolutie en printen deze op stof of op kunststof panelen. Alhoewel bij “stand-huren”, je de stand eenmalig huurt – voor de duur van de gehele beursperiode – zijn de graphics en prints je eigendom. Dit betekent dat;

 • We deze na de beurs desgewenst voor je opslaan voor een volgende beurs
 • We deze naar je toesturen (als je dat wilt)
 • We deze op jouw verzoek recyclen of vernietigen.

3. De volledige verlichting van de stand. Verlichting is erg belangrijk, voor een attractieve stand, en daarom zorgen we al in de ontwerpfase voor voldoende LED-spots en andere ledverlichting om jouw stand te laten opvallen.

4. De vloer en/of vloerbedekking. In onze designs vind je zowel stands met een verhoogde vloer, als stands waarbij de vloerbedekking rechtstreeks op de beursvloer ligt. Als vloerbedekking gebruiken we vloertegels, tapijt, laminaat of pvc. Wil je een andere vloer of vloerbedekking als degene die in het design zijn opgenomen? Uiteraard is dat mogelijk, we maken graag een aangepast individueel 3D-design voor je.

5. Het stand meubilair. Ook de meubels op de stand zijn belangrijk. Het meubilair moet passen bij de stijl en het design van je stand, maar moet ook qua functie aansluiten op je doelstellingen. We leveren de stand compleet met meubels zoals deze zijn opgenomen in het standdesign. In de meeste gevallen zijn deze leverbaar in meerdere kleuren en uitvoeringen. Wil je ander meubilair dan hetgeen is afgebeeld? Geen probleem, je kunt kiezen uit een breed programma beursmeubilair in heel veel stijlen, in diverse prijsklassen.

6. LED-monitoren of LED-walls. In veel onze stand designs hebben we een of meerdere LED-monitoren opgenomen. Of zelfs een complete, in de stand geïntegreerde z.g. “LED-wall”. Met deze LED monitoren en LED-walls kun je bezoekers productinformatie, promotie-video’s of interactieve content aanbieden. Vanaf verschillende dataopslag hardware, bijvoorbeeld vanaf een USB-stick. Onze projectmanagers bespreken vooraf welke content je wilt laten zien en zorgen ervoor dat alles goed werkt. Wil je een andere audio of video-oplossing als hetgeen is opgenomen in het design? Geen probleem, ook als het om audio-video gaat maken we graag een voorstel op maat voor je.

7. Projectmanagement. Juist de details maken het verschil maken. En bepalen of jij als klant na afloop tevreden bent. Onze projectmanagers weten dat. Ze zorgen er daarom in de aanloop van de beurs voor dat alles goed wordt geregeld, en communiceren helder met alle betrokken partijen. Ze nemen je daarbij zoveel mogelijk zorgen uit handen, zodat jij je kunt focussen op jouw taken en business.

8. Logistik. Wir sorgen selbstverständlich für der Transport Ihr Messestand nach und von der Messe. In ganz Deutschland, aber auch in Europa.

9. Opbouwen en afbouwen van je stand. Op de beurs zorgen onze standbouwers ervoor dat jouw stand precies, netjes en volgens afspraak wordt opgebouwd, klaar voor de grote dag. Laat nu de gasten en bezoekers maar komen!

10. Opslag graphics en prints. Na de beurs slaan we de prints en graphics van je stand gratis voor je op, zodat ze bij de volgende beurs hergebruikt kunnen worden.

Een veel gestelde vraag aan ISYFAIR: wat als ik mijn huurstand nóg een keer wil inzetten, op een andere beurs?

Antwoord: graag! Uiteraard zijn we ook op toekomstige beurzen graag jouw standbouw partner en bouwen dan opnieuw de stand voor je. Als deze stand er hetzelfde uitziet, dan bespaar je bovendien op de kosten van het produceren van graphics en prints. Deze zijn immers meerdere keren te hergebruiken en hoeven dus niet opnieuw gemaakt te worden. Zo wordt deelnemen aan beurzen nog efficiënter.

Wil je nog betere prijzen en condities?

Bespreek dan met ons de mogelijkheid voor een meer-jaren contract. Hiermee kunnen we je nóg betere condities geven. Je hebt dan ook de zekerheid op iedere beurs, in zowel binnen– als buitenland, te schitteren met een topkwaliteit beursstand. Een stand georganiseerd en gebouwd door een team dat je kent en vertrouwd.

Een stand huren is de beste keuze als:

 1. Je compleet ontzorgd wil worden, zodat je je zoveel mogelijk kunt concentreren op jouw business en werkzaamheden. Door bij ISYFAIR een stand te huren delegeer je een groot deel van de beursvoorbereiding aan ervaren specialisten.
 2. Als je nog niet zeker weet of je in de toekomst ook nog gaat deelnemen aan beurzen.

 3. Als je liever niet investeert in een eigen stand, maar de kosten van het huren van de stand als directe marketingkosten neemt.

 4. Als je op iedere beurs een ander beursconcept wilt, bijvoorbeeld omdat de doelgroep per beurs sterk verschilt.

Beursstand kopen

Een beursstand kopen is de beste optie als:

 • Je er zeker van bent dat je de (zelfde) stand vaker gaat gebruiken. Ga daarbij uit van minimaal 3-4 keer.
 • Als je de stand in eigen beheer kunt en wilt opbouwen/afbreken, en je ook de beschikking hebt over opslagruimte voor de stand.
 • Als je liever investeert in een eigen beursstand i.p.v. iedere keer huurkosten te betalen.

Als je bij ons een beursstand koopt, koop je die zonder het full-service huurpakket. Bij de optie “stand kopen” in onze isy® DESIGN SELECTOR is het volgende inbegrepen:

 • De complete modulaire stand – modulair betekent dat deze eenvoudig aangepast kan worden en uitgebreid kan worden
 • De complete set verlichting (zoals afgebeeld in het ontwerp)
 • Alle op maat gemaakte graphics en prints.

Niet inbegrepen in de “beursstand-kopen” optie zijn:

 • Het stand meubilair
 • Vloer en vloerbedekking
 • Transport naar en van de beurs
 • Projectmanagement
 • LED-monitoren en LED-walls
 • Opbouwen en afbouwen van de stand*

*alhoewel dit niet bij de “stand-kopen” optie is inbegrepen, maken we hiervoor op je verzoek graag een offerte op maat.

Samenvatting

Als je bij ons een beursstand huurt, nemen we je zoveel mogelijk werk uit handen en leveren de stand inclusief het “zorgeloos” full-service huurpakket. In plaats van de stand te huren, kun je de beursstand echter ook kopen. Welke optie de beste is hangt af van jouw merk, bedrijf en beursdoelstellingen. Twijfel je? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Boek Beursmarketing Michel Rijnberg

Michel Rijnberg
Beursmarketing - en standbouwspecialist, auteur van "Scoren met je beursdeelname"