De vloerbedekking in je beursstand

Kies je voor saai blauw of liever voor slaapverwekkend grijs?

09.02.2021

De kleur van vloer werkt extreem dominant op de uitstraling van je beursstand. Ik durf zelfs te stellen dat het je stand kan maken of breken.

Standaard standbouw

Een veel gebruikte optie op beurzen voor de kleinere stands is “standaard standbouw”. Daarbij huur je een standruimte inclusief achterwand(en) en meestal ook inclusief meubels én vloerbedekking.

Deze standaard standbouw stands kun je ofwel zelf inrichten (met bijvoorbeeld pop-up displays of modulaire beurswanden), maar je kunt dit natuurlijk ook door je standbouwer laten doen. En omdat de vloerbedekking al bij de stand is inbegrepen, hoef je je hier verder niet druk over te maken.

Toch?

Beursstand 8x3 meter
Vloer beursstand

Nou, dat zou ik maar wel doen. Want de kleurkeuze voor het tapijt (meestal 50x50cm tapijttegels) bestaat meestal uit “saai blauw” en “slaapverwekkend grijs”. Erg veilig, maar niet erg verstandig. Want daarmee onderscheidt jouw stand zich absoluut niet van de rest van de (standaard) beursstands en krijgt je stand wel heel erg een 13-in-een-dozijn uitstraling.

Neem je deel aan een beurs met standaard standbouw, bekijk dan wat de alternatieven zijn voor het aangeboden tapijt of de tapijttegels. Soms kun in overleg met de beursorganisatie best een andere soort en kleur vloerbedekking laten leggen. Daar moet je dan weliswaar extra voor betalen, maar dat is het bijna altijd waard.

Lukt dat niet, vraag dan aan de organisatie om in jouw standaard stand géén tapijt te leggen, en koop vervolgens tapijt in een mooie en/of opvallende kleur in het formaat van je stand. Het leggen daarvan moet je dan weliswaar zelf doen, maar bij kleine stands is dat meestal goed te doen.

Juist bij kleinere (standaard) beursstands, waar de mogelijkheden om een afwijkende en opvallende stand te creëren toch wat beperkter zijn, vergroot je door het kiezen van een mooie en opvallende vloerbedekking de totale uitstraling van je stand enorm.

Vrije standbouw (space only)

Als je hebt gekozen voor “space only” standbouw, waarbij je van de beursorganisatie alleen de “kale” vierkante meters huurt, dan ben je helemaal vrij om de vloerbedekking te kiezen die je wilt. Bouw je je eigen stand (bijvoorbeeld met onze modulaire beursstand systemen), bedenk dan welke kleur opvallend is én goed past bij het design en de sfeer van je stand.

Heb je een standbouwer ingeschakeld voor het bouwen van jouw stand? Vertel dan je wensen en laat je adviseren over de beste opties qua vloerbedekkingen en kleuren. Overigens ben je helemaal niet beperkt tot slechts één kleur vloerbedekking. Een combinatie van bijvoorbeeld twee contrasterende kleuren, al dan niet in speciale vormen gelegd, kan er ook fantastisch uitzien.

Daarbij heeft je standbouwer de keuze om deze vloerbedekking:

1. rechtstreeks op de vloer van de beurshal te leggen (let op, dit kan niet altijd en/of geeft niet altijd een mooi eindresultaat)

2. te leggen op een z.g. verhoogde vloer of modulaire systeemvloer. Daarbij wordt er eerst een geraamte van aluminium of hout gelegd. Hierop komt de vloerbedekking te liggen. Dat garandeert je een altijd strakke vloer én geeft je beursstand meer uitstraling. Alles over de voordelen én de nadelen van een verhoogde vloer vind je in het blog-artikel de voordelen en nadelen van een verhoogde vloer in je beursstand.

Bedrukte vloerbedekking in beursstand

Bedrukte vloerbedekking?

Trouwens, wil je een super attractieve en opvallende stand? Overweeg dan eens bedrukte vloerbedekking. Door tapijt te laten bedrukken in de stijl van je stand of in je huisstijl creëer je een afwijkende en bijzonder opvallende beursvloer. En daarmee trek je gegarandeerd de aandacht van bezoekers. Tapijt laat zich tegenwoordig met de juiste printers perfect bedrukken, en ook de prijzen vallen reuze mee.

Wat kun je van ISYFAIR verwachten als het gaat om een geslaagde vloer in jouw beursstand?

Als wij de stand voor je bouwen dan doen we dat natuurlijk inclusief een perfecte vloer en vloerbedekking. Onze designers bespreken hiervoor graag de mogelijkheden en de beste opties met je. Daarbij werken we o.a. met de volgende materialen:

  • Tapijt (op de rol)
  • Laminaat
  • PVC/vinyl
  • Hout
  • Bedrukt tapijt
  • Ga je zelf je stand bouwen en twijfel je over wat de beste vloerbedekking is voor jouw stand? Ook dan helpen we je verder en geven we je graag advies.

Succes!

Boek Beursmarketing Michel Rijnberg

Michel Rijnberg - ISYFAIR
Beursmarketing - en standbouwspecialist, auteur van "Scoren met je beursdeelname"

Wil je meer weten, vrijblijvend advies of een gratis 3D design aanvragen voor jouw volgende beursdeelname? Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen snel contact met je op!